De Assepoestertest

Wil je meer waardering, bevestiging en zelfvertrouwen? Dan is de kans groot dat je een Assepoester bent.
Doe De Assepoestertest. Dan weet je het zeker. 

Hieronder volgen 20 vragen of stellingen.

 • Geef jezelf 1 punt als de vraag of de stelling op jou van toepassing is.
 • Geef jezelf 5 punten als de vraag of stelling enigszins of soms op jou van toepassing is.
 • Geef jezelf tenminste 10 punten als de vraag of stelling niet of nooit op jou van toepassing is.

Je score geeft je een indicatie, maar resultaten die je nu haalt, geven geen garantie voor de toekomst.
Je toekomst begint vandaag. Er kan nog van alles.

 1. 'Wat wil ik eigenlijk?’
 2. 'Je denkt regelmatig: ‘Kan ik dit wel?’
 3. Je krijgt niet de waardering die je verdient.
 4. Je gelooft dat hard werken vanzelf tot promotie leidt.
 5. ‘Zouden ze eigenlijk wel zien wat ik allemaal doe?’
 6. Je neemt teveel hooi op je vork terwijl dat ten koste van jezelf gaat.
 7. Jij bent een uitstekende collega, want je bent vaak langer aan het werk dan anderen.
 8. Weet je wat je nodig hebt, maar heb je moeite het te vragen?
 9. Onderhandelen?
 10. Hoop je dat het goed komt als je nog beter je best doet en nog meer weet en kan?
 11. ‘Ik ben bescheiden en neem meestal de kleinste gehaktbal!’
 12. Thuis voel je je onbegrepen en ook op je werk nemen anderen je niet serieus.
 13. Als je onderhandelt, dan is je recente beloning je uitgangspunt.
 14. Je vraagt je af waarom jij niet en anderen wel vooruitkomen.
 15. Je zit eigenlijk al te lang op hetzelfde niveau.
 16. Toen je net begon met werken, had je harder moeten onderhandelen.
 17. Nee zeggen? Liever kijk je hoe je het anderen naar de zin maakt.
 18. Je bent benieuwd naar de uitslag.
 19. Je hebt wel eens een kans laten lopen omdat je niet zag hoe je dat met thuis moest combineren.
 20. Je weet allang dat je een Assepoester bent.

De Uitslag: ben ik een Assepoester? 

Score tussen 20 en 150 punten

Gefeliciteerd! Je gedrag en je gedachten vertonen een hoog Assepoestergehalte. Anderen kunnen op je rekenen, je voelt je verantwoordelijk voor je omgeving en het groter geheel. Je gedrag is erop gericht anderen een plezier te doen of te helpen. Anderen weten je te vinden als ze een klus goed degelijk en betrouwbaar gedaan willen hebben. Heel fijn dat jij er voor hen bent en het wilt doen. Er bestaat grote kans dat je ook nog leuk, sterk en slim bent.

Natuurlijk heeft je hoge score ook keerzijden. Houd je wel genoeg van jezelf? Je hebt moeite je grenzen te bewaken of waardering te oogsten. Wat je doet, vind je vanzelfsprekend. Maar dat is het niet!

Jij bent aan de beurt om iets terug te vragen. Waardering in de vorm van financiële beloning, een promotie of een opleiding. Je verdient het. En er is maar een persoon die dat voor je kan doen. Dat ben je zelf, Assepoester! Er is werk voor je aan de winkel. Werk aan jezelf. Je bent in goed gezelschap, er zijn meer leuke vrouwen, die zichzelf wegcijferen. Love yourself first! De Geluksbrieven van De Assepoester Academie kunnen je helpen stappen te maken.

Wat heeft de Assepoester in jezelf nodig?

 • Assepoesters die de koningin in zichzelf willen ontdekken, ontvangen met regelmaat De Geluksbrief van De Assepoester Academie. Lees wat koninginnen doen om te krijgen wat ze waard zijn. Schrijf je hier in.
 • De diensten van De Assepoester Academie zijn er om de beste versie van jezelf te versterken. 
 • Heb je vragen over de Assepoester of de koningin in jezelf? Stuur de rector van De Assepoester Academie een e-mail via welkom@deassepoesteracademie.nl.

Score tussen
150 en 200 punten

Je lijkt de jongere zus van Neelie Kroes wel. Je hebt je zaken uitstekend voor elkaar. Je weet waar je goed in bent en zet je talenten in voor zelfgekozen doelen. Je hebt een hoog ambitieniveau. Anderen zijn daarvan op de hoogte en kijken actief met je mee.

Bij binnenkomst al weten mensen dat je er bent. Je laat je zien, je laat je horen. Je houdt ervan goed voor de dag te komen. Je hebt met Assepoester gemeen dat je inhoudelijk uitstekend op de hoogte bent. Het verschil is dat jij daar niet aan twijfelt. Als je iets niet weet, dan vraag je het. Twijfelen aan jezelf? Al jaren niet meer. Je hebt geleerd dat wie vraagt, die slaagt.

Je maakt niet alleen maar vrienden met je pittige gedrag. Daar maak je je niet druk om. Je integriteit en je sociale contacten maken dat je gelooft in jezelf.

Ben je toe aan een opfrisser van je kwaliteiten of wil je doorgroeien naar de beste versie van jezelf? Je bent het waard te pitchen met doorvertelkracht©. Heb je zin je onderhandelvaardigheden aan te scherpen? Hoe kun jij je nog duidelijker profileren en je leiderschap versterken?

Sisterhood heb je hoog in het vaandel. Welke andere topper ken jij die een steuntje in de rug kan gebruiken? 

 • Assepoesters die de koningin in zichzelf willen ontdekken, ontvangen met regelmaat De Geluksbrief van De Assepoester Academie. Lees hierin wat koninginnen doen om te krijgen wat ze waard zijn. Schrijf je hier in.
 • De diensten van De Assepoester Academie zijn er om de beste versie van jezelf te versterken. 
 • Heb je vragen over de Assepoester of de koningin in jezelf? Stuur de rector van De Assepoester Academie een e-mail via welkom@deassepoesteracademie.nl.

Score tenminste 200 (of scoorde jij zelfs meer?).

Jij een Assepoester? Je bent meer een van de stiefzussen. Je bent direct gaan kijken naar deze score. Alleen het resultaat telt. Spelregels zijn belangrijk, maar gelden vooral voor anderen.

Of je hebt inderdaad 200 punten of meer. Dan heb je genoten van het jezelf punten geven. Goede punten! Voor elke stelling of vraag tenminste 10 punten. Dat doe je altijd. Je geeft jezelf graag het hoogste aantal punten of meer. Je hoge score verraadt dat jij jezelf de beste en de knapste vindt en je bent ervan overtuigd dat anderen dat ook vinden.

Ook financieel heb je het goed voor elkaar. Je denkt strategisch over geld en hebt zelfs je pensioen al geregeld: een volle mand met appels voor de dorst. Je zou een uitstekende stiefmoeder kunnen zijn of worden. ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…’ Dat werk!

Helemaal niet erg als anderen daardoor een beetje bang voor je zijn. Dat is ook een vorm van respect. Narcisten doen het goed in de professionele wereld. Ja, ze zijn arrogant, niet empathisch en egoïstisch, maar ze zijn ook succesmagneten. Narcisten werken hard om hogerop te raken en hun gedrag maakt van hen natuurlijke leiders.

Het is overduidelijk dat jij De Assepoester Academie niet nodig hebt. Ken je nog iemand die het minder getroffen heeft met zichzelf? Mail deze test dan hier door.